Slitten

Uw wenst rollen te laten versnijden op maat van uw machines? Dan kan slitten, of ook wel het versnijden van rollen genoemd, een goede uitkomst voor u bieden. Slitten wordt toegepast om rollen in stroken te snijden die breder zijn dan gewenst.

Industrial Service heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het versnijden van allerlei materialen. Komt u graag te weten wat wij voor u kunnen betekenen?

slitten-versnijden-op-rol

Wat is slitten?

Slitten is het op breedte snijden van materiaal tijdens het afrollen van de moederrol. Tijdens dit mechanische scheidingsproces worden rollen materiaal op de gewenste breedte gesneden voor later gebruik. Zo worden materialen die op grote rol geleverd worden, verwerkt tot een smaller, werkbaar materiaal.

De slitlijn van Industrial service kan een ruime verscheidenheid aan verschillende breedtes verwerken. Zo kan je bij ons terecht voor het slitten van smalle stroken, maar ook voor het afslitten op de exacte breedte van de machines die je zelf gebruikt.

Industrial service zorgt voor een rol met de juiste afmetingen door het materiaal te slitten op de correcte breedte en dan opnieuw op te wikkelen op rol.


Neem contact op

Vragen over onze diensten of een offerte op maat laten maken? Neem contact met ons op.

Folie slitten en welke andere materialen geslit kunnen worden?

Slitten van rollen folie

Folie is het materiaal waar het meeste vraag naar is om te laten slitten. Folie is een materiaal dat in veel verschillende sectoren gebruikt wordt als verpakkingsmateriaal.

Verschillende sectoren en productieprocessen betekent ook andere noden en formaten voor de rollen folie. Daarom slitten wij folie op maat van het nodige productieproces. Zo bekomen onze klanten, rollen op maat van hun wensen.


slitten

Slitten van andere materialen

De meeste materialen die op rol geleverd worden kunnen in principe geslit worden door onze machines. Zo slitten wij regelmatig:

  • Kunststof (Polypropyleen, Polyethyleen, Polyester ..)
  • Textiel
  • Papier of karton
  • Laminaten
  • Rubber
  • ..

Of het nu gaat om een rol papier, kunststof, leder of een ander materiaal, bij Industrial service zorgen we voor een nauwkeurige afwerking van ieder materiaal.


Neem contact op

Vragen over onze diensten of een offerte op maat laten maken? Neem contact met ons op.

Onze werkwijze

Industrial service biedt een complete service aan voor het bewerken van materialen. Heb je een moederrol die te breed is voor de drukpers of volgende bewerking? Dan biedt slitten de perfecte uitkomst.

Onze techniekers stellen alle apparatuur nauwkeurig in en zorgen voor een complete afwerking van het materiaal. Zo zorgen we na het op breedte snijden ook voor een nette herwikkeling van de rol. We wikkelen de smallere banden met de juiste afmetingen op een nieuwe, passende rol: klaar voor gebruik!

Indien gewenst zorgen we ook voor een sealing, vacuüm verpakking of flowpack.


versnijden-materialen-op-rol

Materialen laten slitten op de gewenste maat

Je kunt bij Industrial service terecht voor het op breedte snijden van allerlei materialen.

  • Moederrol met een maximale breedte van 1600 mm
  • Moederrol met een maximale diameter van 1000 mm
  • Materiaaldikte tot 2 mm, afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal

Diensten – Your cutting edge

Ben je op zoek naar een betrouwbare partner voor het slitten, afsteken, kappen, snijden of stansen van werkmaterialen voor jouw industrie? Ontdek alle onze diensten.


Neem contact op

Vragen over onze diensten of een offerte op maat laten maken? Neem contact met ons op.