Kappen van rollen folie

Kappen is een methode om snel materialen met de gewenste afmetingen te verkrijgen. Deze techniek wordt toegepast bij materialen op rol, maar we kunnen ook stapels of pakketten afkappen.

Wat is kappen?

Het kappen van rollen gebeurt met een bovenmes dat doorheen de rol snijdt. Op die manier maken we een moederrol smaller. Kappen kan ook meteen gecombineerd worden met andere handelingen, zoals het slitten van het restmateriaal.

Ook pakketten of stapels kunnen gekapt worden. Hiervoor maken we ook gebruik van een bovenmes dat het complete pakket in één beweging op maat snijdt.

 • Is het dwars doorkappen van de folie
  met een bovenmes
 • Moederrol tot 1900 mm breed,
  vellen tot 3000 mm lang
 • Wij kunnen ook slitten en kappen
  op eenzelfde machine met het oprollen
  van het restmateriaal
 • Verschillende snelle kapmachines
  voor beperkte breedtes

Kappen van rollen folie

Het kappen van rollen folie is een belangrijk proces bij het verwerken van allerlei materialen. Een techniek die wordt gebruikt in verschillende industrieën, zoals de verpakkingsindustrie, de autoindustrie en de elektronicaindustrie is, het snijden van folie met een speciaal mes of laser om de folie in lange banen te verdelen. Hiermee kunnen producten in verschillende vormen en maten worden gesneden, waardoor ze beter in elkaar passen. Het kappen van folie vereist een hoge mate van precisie maar levert ook een efficiënt resultaat op.

Welke materialen kunnen we kappen?

Onze werkruimte is uitgerust met een heleboel verschillende machines. Daardoor kunnen we diverse bewerkingen uitvoeren met tal van materialen. Folie, papier en karton zijn populaire materialen, maar ook met leder, kurk of rubber kan je bij ons terecht.

Bekijk de materialen waar we frequent mee werken. Gebruik je een ander basisproduct en vraag je je af of wij het voor je op maat kunnen maken? Neem contact op. We geven je graag meer uitleg over de mogelijkheden.

Onze werkwijze

Bij Industrial service kan je terecht voor het op maat snijden van allerlei materialen. Het kappen van rollen wordt meestal gecombineerd met een andere service, zoals het snijden van de moederrol of het kappen van een pakket.
Je kan bij ons terecht voor verschillende bewerkingen. Wij zorgen voor professioneel advies over de juiste werkwijze om bepaalde afmetingen te realiseren. Zo kan het zijn dat we eerst de moederrol afkappen of smaller maken. Daarna kunnen we het materiaal op de gewenste lengte kappen.

Je kunt bij ons ook terecht voor het stansen, slitten of lamineren van je basisproducten.

Industrial service – Your cutting edge

Industrial service zorgt voor een complete service voor de bewerking van je materialen. Door te kiezen voor een betrouwbare partner zoals Industrial service, zorg je ervoor dat de productie binnen je eigen onderneming vlotter verloopt.

Onze techniekers zijn gespecialiseerd in maatwerk. Je mag ervan uit gaan dat ieder product de gewenste afmeting en vorm krijgt.


Neem contact op

Vragen over onze diensten of een offerte op maat laten maken? Neem contact met ons op.