Overwikkelen

Ervaar je tijdens de productiefase regelmatig problemen door slecht opgerolde moederrollen? De verpakkingslijn loopt vast omdat de rol schuin loopt of alle labels zitten scheef doordat de rol niet correct is uitgelijnd. Het overwikkelen van rollen zorgt ervoor dat rollen die niet goed uitgelijnd zijn of die niet de juiste spanning hebben, toch gebruikt kunnen worden.

Wat is het overwikkelen van rollen?

Tijdens het herwikkelen van een rol kunnen er verscheidene aanpassingen aangebracht worden aan de moederrol. Zo kunnen wij tijdens het overwikkelen de uitlijning van de rol corrigeren. Het is ook mogelijk om de wikkelspanning van de moederrol exact in te stellen.

Een moederrol met de perfecte uitlijning en de gewenste spanningsgraad zorgt ervoor dat de volgende stap binnen het productieproces probleemloos verloopt.

  • Moederrollen tot 1600 mm breed en 1000 mm diameter
  • Opwikkelen tot 600 mm diameter op kernen van 76 mm diameter

Wanneer rollen herwikkelen?

Krijg je regelmatig materialen op rol binnen die scheef gerold zijn of waar een foutje in zit? Herwikkelen is de oplossing! Heb je tijdens de productie rollen nodig met een hogere spanning? Industrial service zorgt voor correct opgerolde moederrollen met de gewenste spanning.

  • Foutief gerolde moederrol
  • Schuin gerolde moederrol
  • Rol met te lage wikkelspanning
  • Rol met te hoge wikkelspanning
  • Uitlijning van de rol corrigeren

Welke materialen kunnen overwikkeld worden?

Bij Industrial service kan je terecht voor het overwikkelen van allerlei verschillende materialen.
Alle basismaterialen die op rol beschikbaar zijn, kunnen door onze techniekers behandeld en herwikkeld worden met de gewenste specificaties.

Het herwikkelen gebeurt machinaal. Daardoor kan je bij ons terecht met moederrollen tot 1600 mm breed en 1000 mm diameter.


Industrial service – Your cutting edge

Industrial service is de ideale partner voor alle bewerkingen van materialen op rol. Onze techniekers hebben een ruime ervaring en ze zijn bovendien opgeleid met oog voor detail. Je kunt bij ons terecht voor het slitten, stansen, afkappen, lamineren en snijden van rollen.

Werk je met een materiaal dat voorbewerking vereist? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te ontdekken. We geven je graag wat meer uitleg over onze werkwijze en services.


Neem contact op

Vragen over onze diensten of een offerte op maat laten maken? Neem contact met ons op.